جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

راهنما حمل باتری‌ لیتیومی و پاوربانک با هواپیما

زندگی ما بدون دستگاه‌های دیجیتال مثل تلفن، لپ‌تاپ، ایرپاد و پاوربانک قابل‌تصور نیست. حتی در پروازهای کوتاه یکی دوساعته هم باید به جهان دیجیتالمان متصل باشیم. اما نقش باتری در زندگی روزمره بیش از هر زمان دیگری است. بسیاری از وسایل کاربردی روزمره با باتری کار می‌کنند؛ از لپ‌تاپ گرفته تا سیگارهای الکترونیکی و پاوربانک و غیره. داشتن باتری اضافی برای تلفن همراه شما همیشه مفید و کاربردی است، به‌خصوص زمانی که می‌خواهید به شهر یا کشور جدیدی سفر کنید. بااین‌حال، اگر قصد دارید چند باتری اضافی یا یک پاوربانک در هواپیما بیاورید، ابتدا باید مشخصات آن را به‌درستی بررسی کنید؛ به یاد داشته باشید حمل باتری‌ های لیتیومی و پاوربانک در هواپیما، قوانین خاصی دارند.
در این مقاله سعی داریم به شرح مختصری از قوانین و فرایند حمل هوایی باتری‌های لیتیومی و فریت بار باتری بپردازیم.

علت قوانین سخت‌گیرانه برای حمل باتری‌ لیتیومی در پاوربانک چیست؟

حمل هوایی باتری در هواپیما

باتری‌های لیتیومی که دستگاه‌های روزمره را تغذیه می‌کنند، در صورت آسیب‌دیدن یا ایجاد اتصال کوتاه باتری می‌توانند آتش بگیرند؛ ازاین‌رو به‌عنوان وسیله‌ای خطرناک در پرواز شناخته می‌شود، پس طبیعی است قوانین سخت‌گیرانه‌ای برای حمل هوایی آن‌ها وجود داشته باشد.
باتری‌های لیتیوم یونی می‌تواند پیش از حد گرم شود و همین گرم‌شدن باعث آتش‌سوزی می‌شود. این در حالی است که دمای سوختن چنین باتری‌هایی به بیش از 600 درجه سانتی‌گراد می‌رسد که این اتفاق می‌تواند باعث حوادث جبران‌ناپذیری در پرواز شود.
جالب است بدانید تنها فاجعة تأیید شده در اثر باتری‌های لیتیومی مربوط به سقوط یک هواپیمای UPS است که شامل محموله‌ای از باتری‌های لیتیومی بود و در فرودگاه دبی سقوط کرد.
همچنین فرضیه‌های اثبات نشده‌ای وجود دارد که علت ناپدیدشدن هواپیمای مالزی در سال 2014 را به علت وجود باتری‌های لیتیومی می‌داند. این موضوع نشان می‌دهد با این که تابه‌حال حوادث متعددی از بابت این موضوع به وجود نیامده؛ اما همچنان قوانین فرودگاه و شرکت‌های هواپیمایی در این باره بسیار پیشگیرانه و بادقت انجام می‌شود.

قوانین حمل باتری‌ های لیتیومی در پرواز

قوانین حمل باتری‌ های لیتیومی در پرواز

دستگاه‌های حاوی باتری‌های لیتیوم فلزی یا باتری‌های لیتیوم یونی مانند گوشی‌های هوشمند، تبلت‌ها، دوربین‌ها و لپ‌تاپ‌ها، باید در چمدان‌های دستی نگهداری شوند. اگر این دستگاه‌ها در چمدان‌های داخل بار بسته‌بندی ‌شوند، باید کاملاً خاموش بوده و از فعال‌سازی تصادفی محافظت شوند تا از آسیب و انفجار جلوگیری شود.
باید در نظر داشته باشید حمل باتری‌ های لیتیوم یدکی (نصب نشده) و باتری‌های لیتیوم یونی، سیگارهای الکترونیکی (ویپ) و دستگاه‌های بخار در چمدان‌های چک شده ممنوع هستند. آنها باید همراه مسافر در چمدان دستی حمل شوند. حتی در چمدان‌های دستی نیز این وسایل باید از آسیب، فعال‌شدن تصادفی و اتصال کوتاه محافظت شوند. پایانه‌های باتری هم باید به‌وسیله بسته‌بندی و یا نوارچسب محافظت شود و در کیسه‌های جداگانه قرار بگیرند، تا از اتصال کوتاه جلوگیری شود. با رعایت نکات مربوط به قوانین حمل‌ونقل باتری‌های لیتیومی در پرواز توسط مسافران و کادر پرواز می‌شود از حوادثی مانند آتش‌سوزی در کابین هواپیما به‌راحتی پیشگیری کرد.

چک‌لیست ایمنی برای حمل پاوربانک در هواپیما

  • باتری‌های لیتیومی که آسیب‌دیده یا معیوب شده‌اند، حتی نباید در چمدان‌های دستی یا تحویل‌شده به بار حمل شوند؛ چراکه در اثر گرم‌شدن احتمال انفجار دارد، پس اگر به‌سلامت باتری شک دارید آن را کنار بگذارید.
  • باتری‌های خود را در کابین نگه دارید.
  • بدون مشورت با شرکت هواپیمایی، باتری‌های بیش از 100 وات بر ساعت با خود حمل نکنید.
  • با داشتن این اطلاعات، می‌توانید پرواز مطمئن و آرامش بخشی داشته باشید.

در آخر

شرکت حمل و نقل بین المللی همراه دژ ایرانیان با تجربه ارسال انواع باتری‌ها، به همه مواردی که باید در این زمینه رعایت شود آگاهی دارد و می‌تواند مطمئن‌ترین و آسان‌ترین راه برای حمل باتری لیتیومی و پاوربانک با هواپیما، شما باشد. سعی کردیم در این مقاله به توضیح مختصری از روند آنچه در فریت بار باتری (حمل هوایی باتری و پاوربانک) اتفاق می‌افتد بپردازیم. به یاد داشته باشید در این پروسه بهره گیر از افراد و تیم‌های متخصص می‌تواند راه را برای شما هموار کند.

سؤالات متداول

آیا می‌توانم با باتری در دستگاه‌های دیگر پرواز کنم؟

بله با وجود محدودیت اعمال شده (100 وات بر ساعت) برای همه باتری‌های لیتیومی که همراه خود دارید، حتی در دستگاه‌هایی به جز پاوربانک بسیار بعید است که دستگاه‌های شما به این محدودیت نزدیک باشند، اما برخی از لپ‌تاپ‌های گیمینگ رده‌بالا اکنون باتری‌های 99.9 وات بر ساعت دارند و اگر یک شرکت هواپیمایی تصمیم بگیرد محدودیت‌های خود را کاهش دهد، ممکن است این موضوع مشکل ایجاد کند.

آیا به‌همراه‌داشتن چندین پاوربانک مجاز است؟

درحالی‌که نمی‌توانید یک پاوربانک بیش از 100 وات بر ساعت را بدون کسب اجازه در هواپیما بیاورید، می‌توانید بیش از یک پاوربانک را با خود بیاورید که مجموع آنها از 100 وات بر ساعت بیشتر است. تعداد پاوربانک‌هایی که مجاز به‌همراه‌داشتن آن هستید، به خط هوایی خاص و قوانین آن بستگی دارد. اگر با کسی سفر می‌کنید که پاوربانک ندارد، می‌توانید از او بخواهید که بانک اضافی شما را برای پرواز نگه دارد.

در آینده امکان رفع این محدودیت وجود دارد؟

پروژه‌های زیادی در دنیا در حال ساخت انواع باتری‌های جدید هستند، باتری‌هایی که می‌توانند بدون انفجار یا شعله‌ور شدن مورداستفاده قرار گیرند. برخی از این باتری‌های لیتیومی نسل بعدی هستند و برخی دیگر بر اساس شیمی‌های مختلف ساخته می‌شوند. ظرف چند سال آینده احتمال دارد باتری‌های کاملاً ایمن در اختیار ما باشند و دیگر نیازی نباشد نگران قوانین خطوط هوایی برای باتری باشید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *