جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

کارت بازرگانی چیست؟ راهنمای دریافت کارت حقیقی و حقوقی

کارت بازرگانی یکی از مهم‌ترین مجوزهای لازم برای واردات و صادرات کالا در گمرکات است. با این مجوز به شخص حقیقی یا حقوقی دارنده کارت به‌موجب قانون، مجوز تجارت خارجی اعم از واردات و صادرات کالا در سطح بین‌الملل، داده می‌شود. تجارت در سطح بین‌الملل مستلزم اخذ کارت بازرگانی است.

بازرگانان درصورتی‌که متقاضی دریافت کارت بازرگانی به‌صورت حقوقی باشند باید ابتدا شرکت خود را به ثبت برسانند و سپس اقدام به دریافت کارت کنند.

انواع کارت بازرگانی

کارت بازرگانی بر اساس حقیقی یا حقوقی بودن شامل مجوزهای متفاوتی می‌شود و اشخاص می‌توانند کارت را به دو صورت حقیقی یا حقوقی دریافت کنند.

کارت بازرگانی حقیقی

چنانچه فردی قصد داشته باشد به‌صورت انفرادی در زمینه امور بازرگانی فعالیت کند، می‌تواند درخواست صدور کارت بازرگانی حقیقی به اتاق بازرگانی بدهد و کارت بازرگانی حقیقی برای وی صادر می‌شود.

کارت بازرگانی حقوقی

اگر فرد متقاضی شخصی حقوقی باشد و برای شرکت یا مؤسسه خود درخواست مجوز فعالیت بازرگانی داشته باشد در صورت تکمیل مدارک و شرایط لازم کارت بازرگانی حقوقی برای وی صادر می‌گردد.

کارت بازرگانی تولیدی و صنعتی

کارت بازرگانی تولیدی برای اشخاص حقوقی که در زمینه تولید فعالیت دارند صادر می‌شود، این افراد می‌توانند برای تأمین خطوط تولید، تجهیزات کارگاهی و ماشین‌آلات صنعتی و یا مواد اولیه موردنیاز خود را واردات کنند.

شما میتوانید تمام کارت‌ها را به صورت اجاره‌ای داشته باشید. برای اطلاعات بیشتر روی لینک کلیک کنید.

تمدید کارت بازرگانی

مدت‌زمان اعتبار کارت بازرگانی چقدر است؟

این کارت توسط اتاق بازرگانی، وزارت صمت و وزارت جهاد و کشاورزی ایران در تهران یا سایر شهرستان‌ها به نام متقاضیانی که واجد شرایط باشند به مدت یک سال با رشته فعالیت خاص حسب درخواست متقاضی صادر می‌گردد. مدت اعتبار کارت‌های بازرگانی برای واحدهای تولیدی دارای پروانه بهره‌برداری پنج سال تعیین می‌گردد.

شرایط لازم جهت اخذ کارت بازرگانی چیست؟

  1. داشتن حداقل بیست و سه سال تمام
  2. داشتن برگ پایان خدمت نظام‌وظیفه یا برگه معافیت برای آقایان
  3. داشتن حداقل مدرک دیپلم متوسطه
  4. داشتن محل کسب با موقعیت اداری اعم از ملکی یا استیجاری دارای شناسه رهگیری به نام شرکت یا یکی از سهام‌داران عمده (برای اشخاص حقوقی) و داشتن محل کسب یا موقعیت اداری اعم از ملکی یا استیجاری دارای شناسه رهگیری (برای اشخاص حقیقی)
  5. داشتن دفاتر قانونی و ارائه اظهارنامه ثبتی
  6. داشتن حساب‌جاری در یکی از بانک‌های داخلی و داشتن گواهی عدم چک برگشتی در سیستم بانکی کشور
  7. عدم اشتغال تمام‌وقت و همچنین رابطه استخدامی با وزارت‌خانه‌ها و سازمان‌های دولتی و قوای سه‌گانه
  8. عدم ورشکستگی به تقصیر و تقلب
  9. نداشتن محکومیت مؤثر کیفری
  10. ارائه گواهی اداره امور مالیاتی ذی‌ربط مبنی بر پرداخت یا ترتیب بدهی مالیات قطعی شده موضوع ماده(186) قانون مالیات‌های مستقیم مصوب 1366 و اصلاحیه‌های بعدی
  11. داشتن گواهی حضور و موفقیت در دوره‌های توجیهی
  12. ارائه گواهی از گمرک جمهوری اسلامی ایران مبنی بر عدم بدهی قطعی موضوع ماده 7 قانون امور گمرکی مصوب 1390 یا تعیین تکلیف بدهی خود و گواهی قاچاق و جعل گمرکی.

چه سازمانی کارت بازرگانی را صادر می‌کند؟

چه سازمانی کارت بازرگانی را صادر می‌کند؟

در تهران یا شهرستان‌ها این کارت توسط شعب اتاق بازرگانی صنایع و معادن ایران برای متقاضیانی که واجد شرایط باشند به مدت یک سال با رشته فعالیت خاص (حسب درخواست متقاضی) صادر می‌گردد که پس از تأیید وزارت صنعت، معدن و تجارت معتبر خواهد بود. درصورتی‌که صاحب کارت بخواهد رسته فعالیت کارت خود را تغییر دهد، هر سه ماه یکبار می‌تواند این کار را انجام دهد.

موارد معافیت از کارت بازرگانی

طبق بند 4 ماده 10 قانون مقررات صادرات و واردات کالا افراد ذیل از داشتن این کارت معاف هستند.

  1. شرکت‌های تعاونی مرزنشینان برای ورود کالاهای موردنیاز خانوارهای مرزنشین طبق فهرست مربوط و به تعداد و ارزش تعیین شده و صدور کالا در ازای کالاهای وارداتی
  2. ملوانان ایرانی شاغل در شناورهایی که بین سواحل ایران و سایر کشورها در تردد هستند برای ورود کالای موردنیاز خانواده خود به تعداد، مقدار و ارزش تعیین شده
  3. پیله‌وران برای ورود کالاهای قابل ورود موردنیاز استان خود و استان‌های هم‌جوار در صورت اخذ کارت پیله‌وری و مجوز ورود از اداره بازرگانی شهر یا استان مربوطه
  4. کارگران ایرانی شاغل در خارج از کشور در صورت داشتن کارنامه شغلی از وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی طبق فهرست مربوط به تعداد مقدار و ارزش تعیین شده
  5. کالاهایی که به تشخیص گمرک ایران برای فروش نباشند.

لازم به ذکر است بابت موارد مذکور نیازمند دارابودن کارت پیله‌وری/کارت ملوانی و … است.

مزیت‌های دریافت کارت بازرگانی

مزیت‌های دریافت کارت بازرگانی

اخذ این کارت مزایای زیادی دارد در این جا به چند مورد از مزایا دریافت کارت به‌صورت جزئی پرداخته‌ایم.

  1. بازرگانان با اخذ کارت بازرگانی می‌تواند از مزایای عضویت در اتاق بازرگانی استفاده کنند.
  2. دارندگان کارت بازرگانی هوشمند می‌توانند از طریق سامانه (یکپارچه کارت بازرگانی هوشمند) درخواست الکترونیکی صدور گواهی مبدأ از اتاق بازرگانی ایران را بدهند.
  3. تجار جهت اخذ ویزای کاری جهت شرکت در جلسات و کنفرانس‌های مربوط به کسب‌وکار علاوه بر دعوت‌نامه از سمت شریک حقوقی یا حقیقی نیازمند دریافت کارت بازرگانی هستند.

تمدید کارت بازرگانی

همانطور که در مقاله تمدید کارت بازرگانی گفته شده، دارنده کارت یا نماینده قانونی وی می‌توانند با ارائه اصل کارت بازرگانی و مدارک مشروح زیر باید برای انجام تشریفات تمدید به اتاق‌های بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزی ایران و تعاون مرکزی جمهوری اسلامی ایران حسب مورد مراجعه نمایند.

مدارک موردنیاز برای تمدید کارت بازرگانی

  • ارائه گواهی اداره امور مالیاتی ذی‌ربط مبنی بر پرداخت یا ترتیب پرداخت بدهی مالیات قطعی
  • ارائه آگهی روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر ثبت هر نوع تغییرات در شرکت در خصوص اشخاص حقوقی و ارائه اظهارنامه ثبت‌نام در دفاتر ثبت تجاری برای اشخاص حقیقی

برای مشاوره و بهره‌مندی از این خدمات با کارشناسان ما تماس بگیرید:

روش ابطال کارت بازرگانی

درصورتی‌که کارت مفقود شود یا به سرقت برود یا بنا به شرایط قصد ابطال را داشته باشید می‌توانید با ارائه درخواست ابطال و یا تعلیق به اتاق بازرگانی و همچنین چاپ و نشر آگهی جهت اطلاع‌رسانی مفقودی یا سرقت کارت بازرگانی نسبت به ابطال کارت بازرگانی اقدام نماید.

همچنین طبق تبصره 4 ماده 9 قانون مقررات صادرات واردات، دارندگان کارت بازرگانی حق واگذاری به‌غیر را ندارند.

در صورت احراز واگذاری کارت، اتاق بازرگانی ایران و وزارتخانه‌های مربوطه می‌توانند نسبت به تعلیق یا ابطال کارت اقدام نمایند.

  • ارائه مفاصاحساب حق بیمه: در صورت عدم اعلام نظر صندوق تأمین اجتماعی ظرف یک ماه از تاریخ ثبت تقاضای مفاصاحساب، اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزی ایران می‌تواند نسبت به تمدید کارت بازرگانی اقدام نماید.

جمع بندی

کارت بازرگانی مجوزی ضروری برای واردات و صادرات کالا در ایران است که به اشخاص حقیقی یا حقوقی اجازه تجارت بین‌المللی می‌دهد. انواع کارت بازرگانی شامل حقیقی، حقوقی و تولیدی می‌شود. اعتبار کارت‌ها به‌طور معمول یک‌ساله بوده و تمدید آن نیازمند ارائه مدارک مشخصی است. شرایط اخذ کارت شامل داشتن حداقل سن، مدارک تحصیلی، محل کسب معتبر، حساب بانکی و عدم اشتغال دولتی است. سازمان‌های مختلفی از جمله اتاق بازرگانی و وزارت صنعت، معدن و تجارت مسئول صدور و تمدید کارت‌ها هستند. همچنین، برخی مشاغل از دریافت کارت معاف هستند.

3.2/5 - (5 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *